Sivut

torstai 22. lokakuuta 2015

Olitpa aikuinen tai nuori, tule opiskelemaan designtekstiilialaa

Designtekstiilialaa voit opiskella meillä nyt sekä aikuisten näyttötutkintopohjaisena että nuorten koulutuksena. Lähde mukaan kiehtovaan tekstiilien maailmaan.


Designtekstiilialalla opiskelijat ovat oppimassa yrittäjyyttä, tiimityötä ja ammattialaansa aidoissa tilanteissa

Nyt meillä on käynnissä täysi tohina, sillä marraskuun alussa aukeaa pop up -kauppa Salon keskustassa Kauppakeskus Plazassa. Koko joukko on menossa myymään omia tai tiimin tuotteita.
Melkein kaikki ovat mukana joko Nuori yrittäjyys -toiminnassa tai koulun yhteydessä toimivassa Osuuskunta Saosaossa. Yrittäjyyttä opiskellaan työsaleissa omia tuotteita kehittäen tai asiakastöitä tehden. Ideointia, printtisuunnittelua, kuvankäsittelyä, tulostustekniikkaa, silkkipainoa, brodeerausta, ompelua ja yrittäjyyttä opiskellaan käsi kädessä koko ajan osaamista syventäen.

- Pop up -kauppa antaa hyvät mahdollisuudet olla esillä, kohdata asiakkaita ja myydä tuotteita.  Muiden mielipide tuotteista on tärkeää. Kun asiakas ihastelee tuotetta ja ostaa sen, niin alkaa arvostamaan enemmän itseään ja kokee, että on hyvä tässä, pohtii 18-vuotias Mirjam Pertelson.

- Innostus saa jaksamaan, vaikka omalla vastuulla olevat asiakastyöt ovat haastavia ja aina kaikki ei mene niin putkeen. Siihen tottuu ja oppii hirmuisesti.

- On todella innostavaa aloittaa opinnot näin, että saman tien tähtäimessä on myyntituotteet, hehkuttaa kaksi kuukautta sitten opintonsa aloittanut Marietta Sjöholm. Olen harrastanut paljon käsillä tekemistä, mutta nyt ote on aivan toinen. Tuotteita ajattelee nyt asiakasnäkökulmasta ja niiden valmistusta tehokkaana piensarjavalmistuksena.

Marietta Sjöholm korostaa, että osuuskunta antaa hyvät mahdollisuudet oppia yrittäjyyttä ja sen kautta pystyy tekemään asiakastöitä. Tiimityö on yksi opiskelutapamme. Olemme tehneet myös tiimin kanssa yhteisiä tuotteita, millaisia ei olisi syntynyt ilman tiimiä. Aina kun tekee muiden kanssa suunnittelua ja tuotteiden kehittämistä, saa uusia näkökulmia ja se avartaa ajattelua.


Salon seudun ammattiopistossa voi opiskella designtekstiilialaa sekä nuorten että aikuisten koulutuksena. Yrittäjämäinen toimintatapa kuuluu kaikkien opiskeluun ja kehitämme sitä koko ajan, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti